Bănci și Asigurări

Mihai Tudose: În acest guvern se va munci non-stop. Noul premier promite investiţii, dar şi menţinerea deficitului bugetar

Mihai Tudose: În acest guvern se va munci non-stop. Noul...

Autor: Ştefan Stan, Mediafax

29.06.2017, 16:14 294
Noul premier, într-un discurs destul de colocvial, a anunţat că în ”acest guvern se va munci non-stop” şi promite că se vor face investiţii, dar în acelaşi timp va fi menţinut şi deficitul bugetar. 
 
Premierul desemnat Mihai Tudose a declarat, miercuri, în discursul pe care l-a ţinut la Parlament, că noul guvern şi-a sporit forţele, în câteva funcţii de miniştri fiind oameni de la vârful partidului, oameni cu greutate şi cu experienţă.

"Scopurile mari rămân intacte - ceea ce am promis în campanie va fi realizat! Noul guvern şi-a sporit, după cum vedeţi, forţele. Sunt acum în câteva poziţii de miniştri oameni de la vârful partidului, oameni cu greutate şi cu experienţă. Asta arată că PSD îşi asumă în mod clar, cert, în cel mai mare grad responsabilitatea politică asupra programului. Guvernului îi va fi mai uşor să stăpânească administraţia centrală, să comunice cu partidul, să fie mai bine reprezentat politic. Guvernul va fi mai eficient", a declarat premierul desemnat Mihai Tudose.

El a mai spus că a fost propus în funcţia de premier pentru a da un impuls în special investiţiilor şi creşterii veniturilor la buget.

"Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvotare, unul dintre cele mai puternice instrumente investiţionale, este gata de ceva timp. Ca ministru al Economiei m-am ocupat de construcţia lui. Acum fondul va deveni operaţional în cel mai scurt timp şi acesta va reprezenta un semnal foarte puternic dat de România mediului de afaceri intern şi internaţional. Un alt obiectiv important al Guvernului după şase luni de guvernare este creşterea gradului de colectare, în condiţiile unei creşteri economice susţinute şi a creşterii investiţiilor. Vor fi luate foarte rapid măsuri pentru creşterea eficienţei ANAF", a adăugat Tudose.

Premierul desemnat a mai spus că este nevoie de investiţii în infrastructură, dar şi de investitori străini.

"Vă asigur ccă vom face investiţiile şi vom avea şi investitorii", a punctat Tudose.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO