Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor s-a împrumutat în premieră în euro la un cost minim istoric, de 2,15% pe an

Ministerul Finanţelor s-a împrumutat în premieră în...

Autor: Claudia Medrega

30.12.2016, 00:02 501

Ministerul Finanţelor a atras în septembrie 2016 un împru­mu­t de un miliard de euro de pe pieţele financiare internaţionale prin redeschiderea emisiunii lansate în luna mai, cu maturitate de 12 ani şi cupon de 2,875%. Emisiunea a fost realizată la cel mai scăzut cost aferent unui împrumut al statului ro­mân prin emitere de euroobligaţiuni, de doar 2,15%, mai redus cu 0,842%, faţă de cel ob­ţinut în luna mai. Iar oferta a fost supra­sub­scri­să de peste 2,5 ori.

Randamentul iniţial a fost de 2,3% şi, în doar câteva ore, urmare a in­teresului major din partea inves­ti­torilor, s-au acu­mulat ordine de sub­scri­ere în va­loa­re de peste 2,5 mld. euro. Supra­subscrierea semni­fi­ca­tivă veni­tă din partea unor inves­ti­tori pe ter­men lung a făcut posibilă re­du­ce­rea suc­cesivă a ran­da­men­tului până la ni­ve­lul de 2,15%, pri­ma de emi­siu­ne plă­tită de statul ro­mân fiind foarte mică, de doar 0,03% (3 puncte de bază), potrivit Ministerului Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO