Bănci și Asigurări

Miro Bank intra pe piata transferurilor de bani

19.07.2004, 00:00 22

Miro Bank a devenit partener MoneyGram, punand astfel la dispozitia clientilor sai un nou serviciu: transferul rapid de bani.
Banca a intrat in parteneriat dupa ce MoneyGram a introdus tranzactiile in euro. Astfel, sumele trimise din strainatate pot fi ridicate in Romania in moneda europeana.
Orice persoana va putea sa utilizeze serviciul de primire si trimitere de bani MoneyGram. Banii ajung la destinatie in zece minute. Procedura pentru efectuarea transferului este simpla, nu este nevoie de cont bancar sau de carte de credit. Banii trimisi pot fi insotiti, fara costuri suplimentare, de un mesaj de maxim zece cuvinte.
MoneyGram opereaza serviciul de primire si trimitere de bani in peste 160 de tari prin intermediul a 68.000 de agentii in intreaga lume. MoneyGram reprezinta unul dintre principalii jucatori de pe piata transferului international rapid de bani.
Pe piata romaneasca serviciile MoneyGram sunt disponibile si in sucursalele Bancii Comerciale Romane si ale Bancii Tiriac. Principalul concurent al firmei pe piata transferurilor internatioanle de bani este Western Union.
Sumele de bani trimise in Romania prin intermediul acestor companii este in continua crestere. Majoritatea banilor provin de la muncitorii romani care lucreaza in straniatate, al caror numar nu este excat estimat, dar care marcheaza o crestere continua. Astfel, unele statistici indica o valuare annuala a remiterilor de peste doua miliarde de euro. Numai o parte din castiguri sunt trimise insa prin intermediul acestor companii, sume importante intrand in tara prin alte mijloace, ele facandu-si aparitia doar la casele de schimb valutar.
liviu.chiru@zf.ro



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO