Bănci și Asigurări

Misu Negritoiu, ING: Vom avea o crestere economica pozitiva, de circa 2%, anul viitor

Negritoiu,ING: Vom avea o crestere economica pozitiva, de circa 2%, anul viitor

Autor: inCont.ro

05.11.2011, 11:13 258

Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank, a declarat ca Romania prezinta in continuare semne de crestere economica si ca el crede intr-un avans al economiei de 2% anul viitor.

"Economia romaneasca este acum mult mai matura, prezinta semne de crestere economica, programul cu FMI a avut un impact pozitiv", a spus Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank, invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata sambata la Pro TV.

El mai arata ca Romania ramane a doua piata european, dupa numarul de locuitori, si toate semnele arata o crestere economica de 2% anul viitor.

In ceea ce priveste sectoarele care vor impulsiona avansul economiei, el enumera serviciile, industria si agricultura, tinand cont totusi si de volatilitatea acestui sector.

Bugetul pe 2012 va fi construit pe un deficit bugetar de 1,9% din PIB si o crestere economica de 2%

Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa discutiile cu FMI, BM si CE, ca deficitul bugetar pentru 2012 va fi construit pe 1,9% din PIB, cu marja de pana la 2,5% pe cash, ceea ce inseamnna 3% pe ESA. El a precizat, insa, ca se mentine o estimare prudenta de crestere economica, de 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO