Bănci și Asigurări

Moody’s a crescut rating-ul BCR la depozite, la categoria investment grade

Moody’s a crescut rating-ul BCR la depozite, la...

Autor: Roxana Rosu

10.08.2017, 11:26 444

Agenţia Moody’s a crescut ratingul BCR la depozitele în lei şi valută la Baa3, recomandat pentru investiţii, de la Ba1, menţinând în acelaşi timp perspectiva pozitivă la depozitele în lei şi îmbunătăţind perspectiva depozitelor în valută, de la stabilă la pozitivă.

Agenţia a ridicat şi ratingurile referitoare la credite (BCA), la b1, de la b2, reflectând îmbunătăţirea datelor legate de calitatea activelor, profitabilitate, adecvarea capitalului şi structura finanţării. În plus, rata de NPL-uri s-a redus la 11,8% în decembrie 2016, de la 20,2% în decembrie 2015.

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a obţinut în primul semestru un profit net de 305 mil. lei (67,4 mil. euro), la jumătate faţă de nivelul din aceeaşi perioadă din 2016.  Scăderea profitului a fost determinată, în principal, „de efectul de bază rezultat din înregistrarea, în bilanţul din primul semestru al lui 2016, a unor venituri consistente din vânzarea unor participaţii, precum şi a unor reluări de provizioane de risc generate de recuperări din credite neperformante“, explică BCR.
 
BCR a realizat în S1 2017 un venit operaţional de aproape 1,44 mld. lei, în scădere cu 2,3%
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO