Bănci și Asigurări

NBG a pierdut 1 mil. € în trimestrul trei

Autor: Ciprian Botea

30.11.2010, 23:42 21

Grupul elen National Bank of Greece (NBG), care controleazăBanca Românească - un jucător de talie medie pe plan local, araportat pe trimestrul al treilea o pierdere de 1 mil. euro dinoperaţiunile derulate în România, comparativ cu un câştig de 5 mil.euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cumulat pe primele nouă luni banca a obţinut un profit net de 13mil. euro, cu 22% sub câştigul din perioada ianuarie-septembrie2009, în condiţiile în care veniturile din dobânzi şi comisioane auscăzut cu 3%, iar cheltuielile operaţionale s-au majorat cu 2%.

NBG a obţinut venituri din dobânzi de 77 mil. euro înintervalul ianuarie-septembrie, faţă de 90 mil. euro în perioadacorespunzătoare a anului trecut, dar dublarea veniturilor dincomisoane, la 21 mil. euro, nu a putut compensa declinul pe parteade dobânzi.

În acelaşi timp, valoarea provizioanelor constituite pentruacoperirea pierderilor din credite neperformante s-a ridicat la 33mil. euro, faţă de 31 mil. euro în primele trei trimestre din2009.

Portofoliul de credite al băncii a scăzut cu 3% în ultimul an,însumând 2,1 mld. euro la sfârşitul lui septembrie. În paralel,valoarea depozitelor atrase de la clientelă a înregistrat un declinde 8%, la 944 mil. euro. Ponderea creditelor neperformante a urcatla 6,2% după nouă lui faţă de 4,8% la jumătatea anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO