Bănci și Asigurări

Negriţoiu, ASF: Vom continua controalele în asigurări. Pregătim un audit special pentru ultimul trimestru

Negriţoiu, ASF: Vom continua controalele în asigurări....

Autor: Anelis Baciu

12.06.2014, 12:51 629

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va derula în continuare controale în cadrul companiilor de asigurări, iar pentru ultimul trimestru pregăteşte un audit special la nivelul pieţei, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele instituţiei.

“Vom continua procesul de verificare a companiilor de asigurări, iar în ultimul trimestru vom efectua un audit special al activelor din piaţă”, a spus şeful ASF în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat rezultatele din primul trimestru ale pieţei de asigurări.

ASF a derulat în ultimul an mai multe controale la companiile de asigurări. De exemplu, în cazul companiei Astra, instituţia a decis în luna februarie redresarea prin administrare specială. Administrator special este KPMG.

Negriţoiu a precizat că  ASF s-a înţeles cu proprietarul Astra, omul de afaceri Dan Adamescu, să găsească un investitor strategic pentru a scoate compania de asigurări din situaţia dificilă. Astra are nevoie de capital suplimentar de 490 milioane de lei, potrivit KPMG. “Acţionarii Astra sunt de acord să vândă compania. Dacă nu găsim un investitor suntem pregătiţi şi pentru un scenariu de avarie.”

ASF a decis luna trecută şi redresarea Carpatica Asig, dar pe bază de plan, nu prin administrare specială. Totuşi, planul înaintat de companie nu a fost aprobat de ASF. “Nu ne-am înţeles asupra acţiunilor şi termenelor de redresare", a precizat Negriţoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO