Bănci și Asigurări

Noul sef al Aviva: Trecerea pe profit este unul dintre obiectivele mandatului meu

Mihai Popescu a preluat ieri conducerea Aviva Asigurari

Mihai Popescu a preluat ieri conducerea Aviva Asigurari

31.05.2010, 23:30 51

Mihai Popescu, noul CEO al companiei de asigurari de viataAviva, care si-a inceput ieri activitatea in aceasta functie,afirma ca unul dintre obiectivele sale este trecerea societatii peprofit, dupa ce de la intrarea pe piata locala, in 2000,asiguratorul a mers pe pierdere.

In 2009 Aviva Asigurari, subsidiara a grupului britanic Aviva, ainregistrat o pierdere de 13,4 mil. lei (3,2 mil. euro), fata de21,3 mil. lei (5,8 mil. euro) in anul anterior, scaderea fiind de37%.

"Pierderile unei companii sunt uneori o indicatie ainvestitiilor realizate si acesta este si cazul Aviva. Trecerea peprofit este unul dintre obiectivele mandatului meu. Ne vom controlacosturile «la sange» si vom fi foarte atenti la toate investitiilepe care le facem", a declarat Mihai Popescu, 39 de ani, fostdirector de marketing al Alico Asigurari.

Popescu este primul sef roman al companiei de asiguraribritanice, dupa ce aceasta a fost condusa de expatii Carl Boehr siShah Rouf. Ultimul a plecat din companie in februarie anul acesta,pentru a prelua conducerea Aviva Sri Lanka.

Mihai Popescu a absolvit Universitatea Tehnica Bucuresti si aocupat pozitii de management in cadrul Citibank, P&G Balcani siAlico Asigurari (fosta AIG Life).

Aviva Asigurari ocupa locul patru in piata asiguarilor de viata,cu prime brute subscrise de 101 mil. lei (24 mil. euro) anultrecut, in scadere cu 5% fata de 2008. Piata asiguarilor de viata ainregistrat anul trecut o diminuare de 13%, insa a revenit pecrestere in primul trimestru din acest an.

"Bugetul nostru pentru 2010 prevede o crestere a primelor brutesubscrise", afirma Popescu.

Grupul britanic intentioneaza sa isi transforme subsidiarele dinUE in sucursale care sa functioneze in baza "pasaportuluieuropean", dar in Romania acest proiect nu va fi finalizat anulacesta si nici anul viitor, sustine noul CEO al AvivaAsigurari.

"Nu este un proiect local si nu este nici un proiect iminent.Companiile globale cauta solutii pentru a realiza economii descara, dar nu va asteptati la modificari in Romania anul acesta sauin urmatorii cativa ani."

Cei mai mari jucatori din asigurari de viata sunt ING, BCR Viatasi Alico, dupa care urmeaza Aviva. In primul trimestru piataasigurarilor de viata a urcat cu 7% fata de aceeasi perioada din2009, pana la 419,8 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO