Bănci și Asigurări

Numarul cardurilor a depasit in mai cinci milioane

02.07.2004, 00:00 16

Numarul de carduri valide a depasit in luna mai cinci milioane, dintre care peste un milion au fost emise in Bucuresti.
"Numarul de carduri valide a depasit cinci milioane, dar se observa o incetinire a emiterii de noi carduri. Pana la sfarsitul anului 2004, numarul de carduri valide din Romania nu va depasi 5,5 milioane cu toate ca in aceiasi perioada a anului trecut au fost emise peste 800.000 de carduri" apreciaza analistii site-ului dedicat platilor electronice "www.no-cash.ro"
Tendinta de crestere a numarului cardurilor in valuta a fost mai puternica, cresterea pe acest segment fiind de 10% fata de luna precedenta. Inca de la inceputul anului numarul cardurilor in valuta a inregistrat un trend ascendent, bancile incercand sa atraga un segment insuficient exploatat, acela al managerilor care calatoresc in strainatate. Concurenta din ce in ce mai puternnica si cresterea gradului de rafinare al clientelei au dus la necesitatea diversificarii si specializarii produselor de plata electronica. Astfel, bancile au recurs la "cresterea valorii cardurilor", atasand acestor produse diferite servicii, cum ar fi asigurarea medicala obligatorie in cazul calatoriilor in strainatate si asistenta non-stop. Un alt domeniu slab explorat, cel putin pana acum, a fost acela al platilor on-line. In Romania au fost implementate de catre cele doua organizatii de plata care isI impart piata Visa si MasterCard, sisteme de securizare a tranzaciilor. Odata cu crearea unui climat sigur, aceasta piata se va dezvolta rapid, considera analistii.
In primele cinci luni ale anului, numarul de conturi ale populatiei deschise la bancile comeciale a crescut cu 700.000 la aproape 22,9 milioane, potrivit Bancii Nationale a Romaniei. Peste un sfert din aceste conturi sunt deschise la sucursalele bancilor comerciale din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO