Bănci și Asigurări

O singura rocada in topul fondurilor de pensii obligatorii

O singura rocada in topul fondurilor de pensii obligatorii

Click pentru imaginea intreaga

23.07.2008, 14:28 15

BRD a reusit sa treaca inaintea fondului de pensii obligatorii administrat de BT Aegon dupa a treia runda de colectare a contributiilor, care a avut loc la inceputul acestei saptamani.
In total, fondurile de pensii din pilonul II au primit la inceputul saptamanii 27,15 mil. euro reprezentand contributiile pentru luna mai. Suma este cu 3,7% mai mica decat in luna iunie, cand au fost virate contributiile pentru aprilie, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS). Contributia medie pentru fiecare angajat a fost astfel de 8,31 euro, fata de 8,59 euro, in luna precedenta.
Rocada dintre fondurile de pensii administrate de BRD si respectiv de BT Aegon a avut loc in conditiile in care contributia medie pentru fiecare participant inregistrata de francezi a facut un salt puternic, urcand de la 8,78 euro la 10,35 euro, indicand astfel un nivel mai ridicat al salariilor. In schimb, pentru participantii la fondul administrat de BT Aegon contributia medie a coborat de la 7,81 la 7,75 euro.
Pe locul al doilea din punctul de vedere al contributiei medii se plaseaza ING (care era lider in runda precedenta), cu 9,24 euro pe participant, iar AIG vine pe locul trei, cu 9,2 euro.
CNPAS a realizat virarea contributiilor pentru 3,268 milioane de salariati in iulie, fata de 3,283 milioane, in luna precedenta. Numarul salariatilor pentru care nu s-a realizat transferul (conturile goale) a crescut usor, la 895.122, fata de 876.716 in iunie, ponderea acestora in total urcand la 21,5% de la 21,07%.
Fondul administrat de ING ramane liderul pietei, cu o valoare a contributiilor incasate de 10,3 milioane de euro. Totusi, contributiile incasate au fost cu 6% mai mici decat in luna precedenta, astfel incat cota sa de piata dupa sumele incasate a coborat din nou la 38%, dupa ce urcase la 39% in iunie. De altfel, majoritatea fondurilor au avut incasari mai mici in iulie fata de luna precedenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO