Bănci și Asigurări

O treime din poliţele noi sunt de economisire pentru copii

Autor: Ciprian Botea

25.10.2010, 23:30 32

O treime din poliţele de asigurări vândute anul acesta deolandezii de la ING Asigurări de Viaţă au fost planuri finan-ciarepentru copii, acestea ajungând să reprezinte un sfert dinportofoliul total al companiei. Sumele cheltuite de asiguraţipentru plata primelor a crescut anul acesta cu 10% faţă de 2009,susţin reprezentanţii companiei.

Spre deosebire de plasamentele în depozite sau conturi deeconomii la bănci, asigurătorul garantează clientului doar baniidepuşi, în funcţie de randamentul investiţiilor efectuatebeneficiarul urmând să primească şi o parte din profitulobţinut.

De exemplu, un client care pune deoparte 150 de lei lunar, timpde 17 ani, are o sumă asigurată de 31.000 de lei la maturitateacontractului. "Cei aproximativ 31.000 sunt garantaţi la împlinireavârstei de 18 ani de către copil; la această sumă se adaugă o partedin profitul obţinut din investiţii", au declarat reprezentanţiiING.

Prin comparaţie, dacă aceeaşi sumă lunar timp de 17 ani într-uncont de economii, la o dobândă de 6,5% pe an, suma acumulată estede aproape 50.000 de lei, fiind cu 60% mai mare, potrivitcalculelor efectuate de ZF. O poliţă de asigurare are însăbeneficii suplimentare, cum ar fi preluarea plăţii ratelor lunarede către asigurător până la maturitatea contractului în cazuldecesului plătitorului. ING Asigurări a plătit în 2010 circa 1,4mil. lei (echivalentul a 33.000 de euro) în contul contractelorajunse la maturitate sau către copii ai căror părinţi au decedat peparcursul derulării contractului.

Aproape două treimi din clienţii ale căror contracte au expiratanul acesta au ales să încaseze suma acumulată sub formă de renteanuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO