Bănci și Asigurări

Ofertă pentru minoritari: Banca Carpatica plăteşte până la 70 mil. lei acţionarilor care vor să se retragă

Ofertă pentru minoritari: Banca Carpatica plăteşte...

Autor: Claudia Medrega

06.10.2016, 00:05 456
Banca Comercială Carpatica (simbol bursier BCC), cu o capitalizare de 210 milioane de lei, va plăti 0,0896 lei brut pe acţiune celor care doresc să se retragă din acţionariatul băn­cii în contextul fuziunii cu Patria Bank.
 
Retragerea din acţionariatul băncii va fi făcută prin răscumpărarea de acţiuni de către BCC. Acţionarii persoane fizice şi persoane juridice dar şi Ilie Carabulea deţin aproximativ 740 de milioane de acţiuni la BCC, adică 36%, ceea ce înseamnă că banca poate să plătească până la 70 de milioane de lei celor două categorii de acţionari dacă vor alege să se retragă din registrele băncii.
 
Acţionarii îndreptăţiţi (persoane fizice şi per­soane juridice) vor putea să-şi exercite drep­tul de retragere din Banca Carpatica în pe­rioada de exercitare, respectiv în pe­rioada 5 octombrie 2016 - 7 noiembrie 2016. Ieri, du­pă publicarea pe bursă a procedurii de re­tragere, acţiunile BCC au scăzut cu până la 1,5% la 0,094 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO