Bănci și Asigurări

Omniasig a detronat rivalul Allianz-Ţiriac la vânzările de asigurări generale

Omniasig a detronat rivalul Allianz-Ţiriac la...

Autor: Anelis Baciu

09.03.2016, 00:07 1716

Omniasig, companie controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group, a urcat anul trecut pe primul loc în clasamentul asigurătorilor care vând poliţe generale, detronând rivala Alli­anz-Ţiriac, care con­tinuă să fie lider în topul general care cuprinde şi vânzările de poliţe de viaţă, arată statisticile Autorităţii de Supra­veghere Financiară.

Omniasig, care ope­rează doar pe segmentul poliţelor generale, a vân­dut asigurări în valoare de 977 mil. lei în 2015, cu 14% mai mult decât în urmă cu un an.

În acelaşi timp Allianz-Ţiriac a încasat cu 8% mai mult din poliţe generale, adică circa 954 de milioane de lei.

Practic, diferenţa între cei doi asi­gurători pe segmentul asigurărilor generale este de circa 23 de milioane de lei. „Omniasig a pus în ultima perioadă un accent mai mare pe relaţia cu brokerii, iar acest lucru i-a adus vânzări mai mari, spre deosebire de Allianz, care vinde mai mult prin reţeaua proprie. Omnia­sig este mai flexibil, mai deschis la crearea unor produse după necesi­tăţile cli­entului şi este mai rapid“, a explicat Ovidiu Tatomirescu, di­rector general al brokerului Campion.

Structura sub­scrie­rilor celor doi asigu­rători este similară şi este formată în pro­porţie de circa 70% din asigurări auto, în timp ce poliţele property reprezintă circa o cincime din portofoliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO