Bănci și Asigurări

Omniasig a incasat 12 mil. euro din RCA in campania de iarna

11.05.2004, 00:00 20

Compania de asigurari Omniasig Asigurari SA a avut prime brute subscrise de 24,1 milioane de euro (978,8 miliarde lei) pe primul trimestru.
Cea mai mare parte a incasarilor a provenit din asigurarile de raspundere civila auto (RCA): 11,7 milioane de euro (476 miliarde lei), datorita campaniei RCA de iarna. In campania de iarna RCA 2002/2003, compania a avut prime brute subscrise din asigurari de 263 miliarde lei, ceea ce inseamna ca vanzarile companiei au crescut cu 80% in lei la acest capitol. Dand la o parte cresterea pretului politelor RCA cu 30%, rezulta o crestere de 35%-40% a numarului de polite vandute.
Din asigurari casco (de furt si alte pagube la automobile), compania a avut prime brute subscrise de aproape 5 milioane de euro, iar din asigurari de bunuri 2,2 milioane de euro.
Conform datelor finale auditate, Omniasig a avut anul trecut prime bvrute subscrise de 59,5 milioane de euro (2.232 miliarde lei), din care asigurarile casco au reprezentat 31%, iar asigurarile RCA si Carte Verde 28%. Compania a avut incasari totale din asigurari RCA de 12,4 milioane de euro (468 miliarde lei) anul trecut. In incasarile totale intra si vanzarile din campania din mai, cand se vand politele RCA pentru urmatoarele sase luni, pentru cei care cumpara asigurare RCA doar pe jumatate de an.
Compania avea la sfarsitul anului trecut 988 angajati si 4201 de colaboratori. Rezervele tehnice erau de 35 mil. euro, iar activele totale ale companiei erau de 64 milioane euro.
Omniasig a avut venituri din investitii de 42,2 miliarde lei (1,14 mil. euro) anul trecut si un profit brut de 2,3 milioane de euro (87 miliarde lei).
Omniasig a incheiat anul 2003 cu o cota de circa 11% din piata asigurarilor generale.
Grupul Omniasig a avut anul trecut prime brute subscrise de 75 milioane euro, aproape 20% din aceasta suma, adica 15 milioane euro (circa 550 mld.lei), provenind din primele subscrise de Omniasig Asigurari de Viata, care si-a triplat primele brute subscrise anul trecut.
Omniasig a devenit anul acesta actionarul majoritar al Asirag, o companie de asigurari din Pitesti cu afaceri de circa 6 milioane de euro, axata pe asigurari auto.
In martie, compania a dat 1,3 milioane euro pe un pachet de 40% din actiunile AGI Romania, care are afaceri de circa 10 milioane de euro.
In cadrul grupului mai functioneaza, de anul trecut, o companie de asigurari de sanatate, Omniasig Addenda, la capitalul careia mai participa o societate croata specializata in aceste tip de asigurari.
Compania Omniasig este controlata de TBIH Financial Services Group NV, un fond de investitii detinut de banca germana Deutsche Bank si fondul de investitii israelian Kardan.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO