Bănci și Asigurări

Operatiuni de factoring de 80 mil. euro la BRD in noua luni

19.10.2004, 00:00 12

BRD - Groupe Societe Generale a realizat in primele noua luni ale anului operatiuni de factoring in valoare de 80 de milioane de euro, in crestere cu 184% fata de volumul inregistrat in anul 2003.
Operatiunile de factoring intern au totalizat in aceasta perioada 31 de milioane de euro, restul de 49 de milioanede euro fiind aferente celor de factoring de export. BRD-SocGen ocupa la jumatatea anului locul al doilea in ierarhia bancilor dupa volumul operatiunilor de factoring, dupa Banca Comerciala Romana. Banca si-a propus ca, pana la sfarsitul anului, sa treaca pe primul loc in acest top.
Factors Chain International (FCI), una dintre cele mai puternice organizatii de factoring din lume, a acordat recent BRD-SocGen calitatea de membru cu drepturi depline. Banca a aderat la FCI in anul 1993, fiind prima institutie din Romania care a obtinut statutul de membru asociat.
Banca ofera un pachet de servicii integrate atat pentru operatiunile de factoring intern, cat si pentru cele de factoring de export. Acesta include finantarea, administrarea si gstiunea creantelor si, dupa caz, preluarea riscului de neincasare datorat insolvabilitatii debitorilor. Plata la termen se transforma intr-o incasare la vedere, iar furnizorul, pe baza transferului de propietate catre banca a creantelor detinute asupra partenerilor sai, poate obtine imediat contravaloarea bunurilor sau serviciilor livrate. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO