Bănci și Asigurări

OTP a raportat o creştere de peste două ori a profitului în T1, până la 19 milioane de lei

OTP a raportat o creştere de peste două ori a...

Autor: Anelis Baciu

17.05.2017, 00:05 195
Încasările din dobânzi au cea mai mare pondere în totalul veniturilor, respectiv 74%, echivalentul a 78 milioane de lei.
 
Grupul maghiar OTP a înregistrat un profit net de 19,1 milioane de lei în primele trei luni ale acestui an, de peste două ori mai mare decât rezultatul raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Creşterea profitului OTP în România a venit pe fondul creşterii veniturilor şi al scăderii chel­tuielilor operaţionale.
 
Veniturile totale ale OTP au avansat cu 5%, până la 105 milioane de lei, la finalul lunii martie. În­­casările din dobânzi au cea mai mare pondere în to­­talul veniturilor, respectiv 74% echivalentul a 78 mi­lioane de lei. Câştigurile nete din dobânzi s-au majorat cu 11%, în timp ce veniturile din taxe şi comisioane au crescut cu 8%, până la 11 milioane lei.
 
Banca a continuat să-şi reducă şi costurile, astfel că la finalul lunii martie a acestui an  cheltuielile operaţionale au scăzut cu 12% faţă de 2016 şi au ajuns la nivelul de 61,6 milioane de lei. Pe de altă parte, OTP şi-a majorat provizioanele cu aproximativ 10% în primele trei luni ale anului, nivelul acestora situându-se la 15 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro