Bănci și Asigurări

OTP anunta 4.820 de contracte de pensii in prima zi

19.09.2007, 17:23 14

Agentii de vanzare ai OTP Fond de Pensii au incheiat 4.820 de contracte de adeziune pentru pensiile private obligatorii pe 17 septembrie, adica in prima zi a campaniei de aderare la aceste fonduri, a declarat Marius Floarea, directorul general al companiei.
"De fapt, este vorba de adeziunile realizate in circa jumatate de zi", a spus Floarea.
Intrebati de ZF pe aceeasi tema, reprezentantii altor patru companii de administrare nu au putut prezenta propriile estimari pentru prima zi de vanzare pentru ca informatiile nu sunt in acest moment complete.
In schimb, seful companiei de pensii a OTP considera ca, la nivelul intregii piete, pe 17 septembrie ar fi putut fi semnate circa 150.000 de contracte de adeziune, adica 5% din numarul de clienti asteptat la nivelul pietei. Floarea a declarat ca piata a avut "reactii ciudate" in prima zi, avand loc o crestere puternica a comisioanelor platite agentilor de vanzare care arata o "disperare" a unor administratori.
"Tintele de vanzare anuntate de companiile autorizate cumuleaza 280% din piata, asa ca unii administratori au inceput sa pluseze irational nivelul comisioanelor", a declarat el.
Conform spuselor sale, un agent al OTP primeste 30 de euro, jumatate la semnarea contractului de adeziune cu clientul si jumatate la validarea definitiva a acestuia. "Administratorii vor cheltui peste 100 de milioane de euro pe comisioane in aceste patru luni", estimeaza seful OTP Fond de Pensii.
Tot ieri, Comisia de Pensii Private (CSSPP) a autorizat inca trei fonduri de pensii private obligatorii, pe langa cele 14 care au luat startul campaniei de aderare pe 17 septembrie.
Cele trei noi fonduri sunt Alfa (administrat de AG2R), Marfin (administrat de Marfin, compania de pensii a bancii Egnatia) si Fiducia (administrat de MKB Romexterra Pensii). Pana ieri, Comisia avizase un numar de 156.000 de agenti de vanzare a pensiilor private obligatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO