Bănci și Asigurări

Peste 500 de angajaţi ai ING Bank România au optat pentru modelul flexibil de program cu 4 zile de lucru pe săptămână, prin care lucrează o oră în plus pe zi şi au o zi liberă la fiecare două săptămâni

Peste 500 de angajaţi ai ING Bank România au optat...

Autor: Roxana Rosu

22.05.2023, 11:16 2313

Peste 500 de angajaţi ai ING Bank România au optat în primele trei luni de la extinderea programului pilot la modelul flexibil cu 4 zile de lucru pe săptămână, variantă testat timp de 9 luni în 2022.

Noul model de organizare a programului presupune ca timp de 4 zile pe săptămână să se adauge o oră în plus în fiecare zi de lucru, ceea ce conduce fie la opţiunea de a avea o jumătate de zi liberă în a 5-a zi, fie o zi întreagă liberă o dată la două săptămâni.

Anul trecut, 82% dintre angajaţii care au experimentat modelul de lucru flexibil au acordat nota maximă programului în sondajele de satisfacţie, iar 88% au spus că noua structură a avut un impact semnificativ asupra sănătăţii emoţionale deoarece îşi pot planifica mai uşor timpul pentru pasiuni sau familie.

De asemenea, 91% dintre cei care au testat săptămâna scurtă au declarat că nu au avut niciun impediment în a-şi reorganiza activităţile cu o zi liberă în calendar.

„Ne-am bucurat să vedem rezultatele proiectului pilot implementat pe parcursul anului 2022 şi că mulţi dintre colegi au optat voluntar pentru acest model de lucru. Pentru noi, săptămâna de lucru redusă înseamnă o rearanjare a timpului care se bazează pe comunicarea transparentă între membrii echipelor şi manageri, pe încurajarea autonomiei, dar şi pe pasiunea oamenilor din ING pentru inovare şi dezvoltare continuă. Flexibilitatea este noua cultură a muncii, construită pe încredere, responsabilitate şi adaptabilitate. Scopul nostru este să lucrăm bine unii cu alţii, să păstrăm acea energie pozitivă care ne caracterizează, astfel încât să găsim împreună echilibrul dintre nevoile de business şi viaţa personală”, a declarat Mihaela Ioniţă, Director de Resurse Umane în cadrul ING Bank.

Anul trecut, programul flexibil a fost testat în două etape, iar criteriile urmărite pentru stabilirea succesului proiectului au vizat echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală, productivitatea sau gradul de încărcare. Acest cadru flexibil este opţional, respectă legislaţia şi asigură norma de lucru de 40 ore/săptămână, conform Codului Muncii, a explicat banca.

Săptămâna de lucru scurtă completează stilul de lucru hibrid implementat de ING Bank după pandemie, cu o zi pe săptămână de la birou, în medie, şi 4 zile de acasă.

Stabilirea programului de lucru se face de către fiecare echipă.

Angajaţii au şi posibilitatea de a alege ora de început de program, între 7:30 şi 10:30, iar acesta se poate încheia începând cu ora 16.00.  

Cu acordul managerului, cei care îşi doresc au posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea din altă ţară pentru 30 de zile lucrătoare pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO