Bănci și Asigurări

Platformă de tranzacţionare pe pieţele financiare pentru companii, de la BT

Autor: Liviu Chiru

04.04.2011, 14:30 111

Banca Transilvania (BT), o bancă din top zece cu capitalmajoritar privat românesc, a lansat o platformă online prin careclienţii companii pot derula direct tranzacţii valutare şi de piaţămonetară. Practic, clienţii pot vedea în timp real cotaţiileafişate de BT pe pieţele interbancare şi pot transmite bănciiordine de tranzacţionare. "Banca oferă cotaţii online pentru 14valute, selectate în funcţie de necesităţile de business aleclienţilor", spun reprezentanţii BT. Platforma, bazată pe sistemulde tranzacţionare al Reuters, permite efectuarea de tranzacţii devânzare/cumpărare valută contra lei, valută contra valută, atât lavedere cât şi la termen, dar şi constituirea de depozite. În plus,BT oferă companiilor şi o limită de credit pentru derulareaoperaţiunilor.

"Platforma este destinată clienţilor sofisticaţi, corporate,care prin departamentele financiare realizează în mod frecventtranzacţii pe piaţa financiară şi valutară, fie pentru asigurarealichidităţilor pentru operaţiunile curente în diferite valute, fiepentru cumpărarea protecţiei împotriva fluctuaţiilor valutare prinrealizarea de operaţiuni de hedging", explică reprezentanţiiBT.

Gheaţa pe această nişă a fost spartă de olandezii de la ABN Amro(devenită între timp RBS) în 2005, iar ulterior au făcut un passimilar şi francezii de la BRD. BCR a lansat o astfel de platformăla sfârşitul lui 2009, iar Piraeus pregăteşte lansarea uneiplatforme de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO