Bănci și Asigurări

Plus 1,7 mld. lei la emisiunea de titluri de stat

29.09.2008, 20:55 11

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a decis sa majoreze plafonul de imprumuturi pentru acest an, cu 1,7 mld. lei, fata de nivelul de 11 mld. lei anuntat initial, iar volumul prognozat pentru ultimul trimestru este de 7 mld. lei, pe fondul cresterii necesitatilor de finantare a deficitului bugetar.

"Aceasta valoare este indicativa si se datoreaza, pe de o parte, cresterii valorii absolute a necesarului de finantat a deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice guvernamentale, urmare a estimarii unei cresteri economice mult mai mari decat cea estimata la momentul lansarii calendarului anual, si, pe de alta parte, diminuarii intrarilor de credite externe, care au fost avute in vedere ca sursa de finantare a deficitului bugetar la inceputul anului", se arata in anuntul MEF.
Finantele au mai precizat ca vor fi redeschise emisiuni cu scadenta la 3 si 5 ani si va fi lansata o noua emisiune cu maturitatea de 10 ani.
In primele noua luni, Trezoreria a vandut obligatiuni de tip banchmark si certificate de trezorerie in valoare cumulata de 5,7 mld. lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO