Bănci și Asigurări

Portughezii de la Millennium mai injecteaza 67 mil. euro in filiala locala

11.02.2009, 17:37 15

Portughezii de la Millennium Bank, care au inceput operatiunile in Romania in toamna lui 2007, au injectat inca 285,4 milioane de lei (circa 67 mil. euro) in subsidiara locala.

Jumatate din suma a reprezentat o majorare de capital social, in timp ce cealalta jumatate a fost plasata sub forma de prime de emisiune. Astfel, capitalul social al Millennium Bank Romania a ajuns la 370,4 milioane de lei (aproape 87 de milioane de euro).
"Aceasta injectie de capital a fost operata conform planului de dezvoltare agreat de actionarii Millennium Bank Romania. Conform strategiei noastre initiale, in urmatorii ani ar putea avea loc noi majorari de capital, pozitionandu-ne in continuare drept una dintre cele mai capitalizate banci de pe piata", spune Jose Toscano, directorul general al Millennium Bank Romania. Grupul Millennium BCP este cel mai mare jucator din sistemul financiar portughez, cu active de 93,1 miliarde de euro in septembrie anul trecut.
Filiala locala a portughezilor ajunsese in octombrie la un sold al creditelor de 189 de milioane de euro. In primele noua luni din 2008 banca acumulase o pierdere de 21,3 mil. euro, in timp ce veniturile fusesera de 16,5 mil. euro.
Portughezii au decis sa creeze o banca de la zero pe plan local, dupa ce au pierdut in 2005 cursa pentru preluarea BCR in fata austriecilor de la Erste Bank. In prezent, reteaua a ajuns la 71 de unitati, dintre care 23 de centre financaire, 47 de centre de credit si o sucursala dedicata clientilor de private banking.
Si grecii de la Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, au adus 307 mil. lei (aproape 72 mil. euro) la capitalul bancii, in cadrul unei majorari de 395,9 mil. lei, aprobata de actionari la sfarsitul lunii ianuarie. Prima faza de subscriere se incheie pe 28 februarie. "Dupa finalizarea primei etape de majorare a capitalului va exista o noua perioada de subscriere, de o saptamana, in care actionarii care au particiat la majorare pot sa achizitioneze actiunile nesubscrise", a spus Mihai Bogza, presedintele - director general al bancii, citat de Mediafax. Inainte de majorare, EFG Eurobank detinea 77,5% din actiuni, iar patru SIF-uri (Banat-Crisana, Moldova, Transilvania si Oltenia) pachete de cate 5,1%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO