Bănci și Asigurări

Presedinte interimar pentru CA al Carpatica

19.10.2009, 23:10 52

Banca Carpatica, o banca de talie mica, controlata de omul deafaceri Ilie Carabulea, are de luna aceasta un nou presedinteinterimar al Consiliului de Administratie, pe Viorel Grigore, careil inlocuieste astfel pe Nicolaie Hoanta, care detinuse pana lasfarsitul lunii septembrie si conducerea executiva.

"Numirea interimara a lui Viorel Grigore a avut loc la aceeasidata cand Nicolae Hoanta a fost schimbat si din functia de directorgeneral. Grigore are contract de munca in alta parte, la o firmaprivata, iar la noi este pe baza de mandat, pana la data de 14noiembrie, cand avem programata AGA", a spus Ilie Carabulea, citatde Mediafax.

Carabulea controleaza direct peste 36% din actiunile BanciiCarpatica, fiind cel mai mare actionar individual.

Viorel Grigore, 62 de ani, a detinut functia de administrator laCarpatica din anul 1999, iar din decembrie 2007 detine postul dedirector economic la Mondex Sibiu.

Nicolaie Hoanta, care cumula posturile de director general sipresedinte al bancii din 2001, a fost inlocuit la sfarsitul luniiseptembrie de la conducerea bancii.

Postul de director general a fost preluat de Nicolae Surdu, careintre 2007 si 2008 condusese sucursala locala a grupului belgianFortis, iar de la sfarsitul anului trecut a fost managing partnerla First Capital Consulting&Partners. Surdu a declarat recentpentru ZF ca mandatul sau este de dezvoltare a bancii si reasezarea structurii organizationale.

Carpatica a obtinut in primele noua luni un profit brutpreliminat de 5,9 milioane lei, in scadere cu 2,4 milioane lei fatade castigul raportat la mijlocul anului, de 8,3 milioane lei, pefondul unor provizioane de 9,1 milioane lei.

Actiunile Carpatica, listate la Bursa de Valori Bucuresti, erautranzactionate ieri dupa-amiaza la un pret de 0,1070 lei/titlu, increstere cu 0,9%. Capitalizarea bancii este astfel de 213 milioanede lei (aproape 50 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO