Bănci și Asigurări

​Preşedintele celei mai puternice bănci centrale din lume repetă: referendumul din Marea Britanie este un factor de decizie important pentru stabilirea politicii monetare în SUA

​Preşedintele celei mai puternice bănci centrale din...

Autor: Liviu Popescu

22.06.2016, 17:42 542

Janet Yellen, preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), cea mai puternică bancă centrală din lume, a afirmat în faţa Congresului că următoarea creştere a ratelor va avea loc doar după ce banca centrală va fi sigură că piaţa joburilor se menţine în creştere şi economia este sănătoasă.

Yellen, 70 de ani, a repetat faptul că referendumul din Marea Britanie este un factor de decizie important pentru stabilirea politicii monetare din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, şi opinia că pieţele nu mai au nevoie în acest stadiu să primească indicaţii clare privind acţiunile pe care le va întreprinde Fed.

“Totuşi, comentariile par a lasă să se întrevadă o direcţie: probabil că nu vor fi anunţate creşteri de raţe la următoarea întâlnire din iulie”, scriu analiştii de la Piraeus Bank România într-o notă de studio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO