Bănci și Asigurări

Prima scadere anuala a afacerilor Allianz-Tiriac: -7%

25.02.2010, 23:05 32

Allianz-Tiriac, cea mai mare companie din piata asigurarilor, aresimtit din plin efectele crizei, inregistrand in 2009 primascadere anuala a afacerilor, de 7%. Astfel, primele brute subscrisede liderul pietei au fost de 1,29 mld. lei (307 mil. euro) in 2009,scaderea fiind cauzata de asigurarile Casco, care reprezinta peste50% din totalul afacerilor, dar si de cele de bunuri si de viata.Asiguratorii au fost loviti de restrangerea bugetelor de asigurareale companiilor, dar si de scaderea salariilor si crestereasomajului in randul persoanelor fizice, ceea ce a diminuat cerereapentru asigurari.

In timp ce afacerile au scazut, compania si-a imbunatatitrezultatul operational. La sfarsitul anului trecut profituloperational a fost de 46 mil. lei (11 mil. euro), in crestere cu10% fata de anul anterior. In 2008 profitul net al companiei a fostde 23 mil. lei.

"In ceea ce priveste perspectivele de crestere a afacerilor, nuavem asteptari foarte mari de la 2010. Vom fi multumiti daca vomreusi sa ne conservam afacerile", a declarat CristianConstantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO