Bănci și Asigurări

ProCredit a atras depozite de 9 mil. euro in ianuarie

08.02.2005, 00:00 10



ProCredit Bank Romania a atras in prima luna a anului depozite de la clientI in valoare de noua milioane de euro, reprezentand o treime din volumul previzionat pentru intregul exercitiu, a declarat pentru ZF Michael Kowalski, director general adjunct al bancii.



"Rezultatele sunt incurajatoare si asteptam largirea retelei la 18 unitatI, care va atrage si mai multI clienti. In aceste conditii ne asteptam sa incheiem anul cu un profit net de aproximativ un milion de euro", a adaugat Kowalski.



El estimeaza ca volumul creditelor acordate de banca se va dubla pe parcursul acestui an, ajungand sa depaseasca 100 de milioane de euro.



ProCredit a incheiat anul tecut cu profit operational, rezultatul net fiind negativ, dupa ce la jumatatea anului a depasit pragul de rentabilitate.



La sfarsitul saptamanii trecute banca a deschis doua sucursale, in Bucuresti si Cluj, urmand ca in decurs de o luna sa mai fie inaugurata inca o unitate la Brasov. Pentru anul acesta ProCredit mai are planificate lansarea de carduri si a unui serviciu de Internet - Banking.



ProCredit Bank este noua denumire a Bancii de Micorfinantare Miro Bank, schimbarea de nume fiind decisa de actionari pentru a reflecta mai bine apartenenta la reteaua ProCredit.



Banca are un capital social de 561,4 miliarde de lei (aproximativ 15 milioane de euro). Structura actionariatului reuneste sapte institutii financiare internationale: Commerzbank, DEG, International Financial Corporation (IFC), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), FMO, IPC si ProCredit Holding. Cele mai mari pondri le detin Commerzbank sI ProCredit Holding, cu aproximativ 20% din actiuni. BERD si IFC de 16,5%, respectiv 15% din titlurile bancii.



Banca detinea la sfarsitul lui 2004 active totale in valoare de 72,7 milioane de euro, in crestere cu 186% fata de decembrie 2003. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO