Bănci și Asigurări

Profit de 25,6 mil. euro pentru Alpha Bank în 2021, în creştere cu 20%. Creditarea a crescut pe segmentele ipotecar şi de consum, cu peste 7%, iar costul riscului a scăzut

Profit de 25,6 mil. euro pentru Alpha Bank în 2021, în...

Autor: Claudia Medrega

16.03.2022, 00:05 198

♦ Finanţările noi acordate persoanelor juridice au crescut cu 72% faţă de 2020, iar creditele noi acordate persoanelor fizice au avansat cu 46% ♦ „În anul 2021, deşi ne-am confruntat cu un mediu volatil şi imprevizibil, Alpha Bank România şi-a continuat strategia de a contribui la sprijinirea economiei, menţinând în acelaşi timp o performanţă financiară robustă“, a transmis banca.

Alpha Bank România, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după ac­tive pe piaţa românească, a înre­gistrat în 2021 un profit brut de 25,6 mil. euro, în creştere cu 19,8% faţă de câştigul din 2020, potrivit infor­maţiilor transmise de bancă.

2021 este al şaselea an consecutiv de profitabilitate pentru bancă.

„Anul 2021 a fost unul plin de pro­vocări din perspectiva macroeco­no­mică. Economia României a în­registrat o revenire dinamică în pri­me­le trei trimestre din 2021, dar şi o acce­lerare a inflaţiei mai ales în tri­mes­trul patru. În acest context, Alpha Bank România a continuat să sprijine creşterea economică şi să contribuie la eforturile de susţinere a mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României. Volu­mul creditelor noi acordate com­pa­niilor mari a înre­gistrat un avans puternic du­blân­du-se faţă de anul pre­cedent în timp ce producţia de credite desti­nate IMM-urilor a atins cel mai înalt nivel din ul­ti­mul deceniu“, a transmis Alpha Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO