Bănci și Asigurări

Profitul BRD-SocGen, tras în jos de scăderea veniturilor

Guy Poupet, preşedinte-director general al BRD

Autor: Liviu Chiru

03.05.2011, 23:58 751

BRD-SocGen, a doua mare bancă locală după active, a obţinut înprimul trimestru un profit net de 122 mil. lei (29 mil. euro), înscădere cu 38% faţă de perioada similară a anului trecut, înspecial din cauza scăderii veniturilor operaţionale, în timp cecheltuielile generale, dar şi provizioanele au încetinit.

"Primele trei luni ale anului 2011 nu au adus revirimentulaşteptat de piaţă, diferenţa faţă de ultima parte a anului trecutfiind nesemnificativă. Activitatea economică suferă în continuare,influenţând şi cererea de servicii bancare", spune Guy Poupet,preşedintele-director general al BRD.

Veniturile băncii au scăzut cu 14%, la 787 mil. lei, în timp cecostul riscului a coborât cu 10%, la 292 mil. lei. Rezultatele suntcalculate individual la nivelul băncii, în conformitate custandardele locale de contabilitate.

"Profitul net a fost salvat de scăderea foarte mare aprovizioanelor. Pe partea de venituri, supriza, negativă, a fostdestul de mare, pe toate liniile", comentează Adriana Marin,directorul departamentului de analiză din cadrul firmei de brokerajUniCredit CA IB Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO