Bănci și Asigurări

Profitul Grawe a crescut de patru ori anul trecut deşi afacerile au scăzut

Profitul Grawe a crescut de patru ori anul trecut deşi...

Autor: Anelis Baciu

06.06.2016, 00:05 127

Compania austriacă de asigurări de viaţă vrea să intre şi pe piaţa auto românească prin vânzarea de RCA şi poliţe auto facultative - Casco.

 
Compania de asigurări Grawe, specia­lizată în vânzarea de poliţe de viaţă şi controlată de grupul german cu acelaşi nume, a înregistrat în 2015 un profit de aproape 4 milioane de lei (sub un milion de euro), de patru ori mai mare faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor furnizate de companie.
 
Avansul spectaculos al profitabilităţii Grawe a venit în condiţiile în care asi­gurătorul a avut afaceri mai mici cu circa 4%, până la 47 milioane de lei (peste 10 mil. euro) în 2015. Pe lângă asigurări de viaţă, Grawe vinde în România şi asigurări property. Asigurătorul are peste 135.000 de clienţi pe piaţa locală, iar cea mai mare parte a businessului vine din vânzarea poliţelor de viaţă. Pe de altă parte, asigurările property reprezintă circa 15% din portofoliul total al Grawe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO