Bănci și Asigurări

Proiect: 0,5% din RCA pentru Crucea Rosie

06.10.2004, 00:00 22



Companiile de asigurari din Romania care vand asigurari de raspundere civila ar putea plati 0,5% din incasarile din prime pentru Crucea Rosie, conform unui proiect de lege pentru modificarea Legii Societatii Nationale de Cruce Rosie.



Fondurile, care ar putea ajunge la 500.000 euro (piata asigurarilor de raspundere civila auto este de circa 100 milioane de euro), ar urma sa fie folosit pentru "finantarea cursurilor de prim ajutor, in vederea acordarii serviciilor de prim ajutor, pentru diminiuarea consecintelor accidentelor rutiere", conform proiectului.



"Initial am avut in vedere obtinerea de finantare de la Loterie, dar banii de acolo merg in alte directii. Ne-am gandit la asigurarile RCA, pentru ca sunt obligatorii", a spus senatorul Florin Hritcu, initiatorul acestui proiect de lege. Proiectul a fost votat de Senat, si se alfa acum la Camera Deputatilor.



Presedintele CSA, Nicolae Crisan, afirma ca nu este de acord cu introducerea acestui fond. "S-ar crea un precedent. Ar putea cere constituirea unui astfel de fond si pompierii sau alte categorii profesionale".



Conform legii asigurarilor, orice reglementari care privesc acest sector trebuie sa fie avizate si de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.



"Nu stiam de acest lucru. Noi am cerut si am primit avizul Guvernului. O sa ne consultam si cu Comisia de Supraveghere din Asigurari, daca asa cere legea", a spus Hritcu.



Senatorul Hritcu, care este presedintele Crucii Rosii din Tulcea, a mai explicat ca aceste fonduri sunt necesare pentru ca veniturile Crucii Rosii sunt foarte reduse. "Lucram aproape numai cu voluntari, iar cei cativa angajati pe care ii avem nu si-au primit salariile de luni de zile", a spus senatorul.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO