Bănci și Asigurări

"Rezultatele pe primele trei trimestre sunt foarte bune", spune un oficial al BRD

27.10.2005, 19:25 11

BRD-SocGen, al doilea jucator din sistem, a avut in primele noua luni o evolutie in linie cu asteptarile, spune Sorin Popa, directorul general adjunct al bancii. La jumatatea anului BRD reusise sa-si majoreze cota de piata cu mai bine de un punct procentual, pana la 14,2%.

"Rezultatele pe primele trei trimestre sunt foarte bune. Am reusit sa fim mai dinamici decat piata", a declarat Popa. Francezii vor face insa publice rezultatele financiare pe primele noua luni abia la jumatatea lui noiembrie, potrivit intelegerii cu Bursa de la Bucuresti, unde sunt listate actiunile bancii. Pana la sfarsitul anului banca mai are in plan sa lanseze si un nou produs destinat clientilor individuali, in conditiile in care oficialii considera ca in prezent oferta pe acest segment este completa.

Pana la alte miscari, francezii de la Societe Generale au adus pe piata un concept nou de sucursala, destinata expatilor. Cel putin pentru moment, o singura astfel de sucursala este operata, in Capitala. Popa spune ca in functie de succesul acesteia, banca va decide daca este cazul sa extinda modelul.

Prin acest tip de sucursala, BRD ofera servicii specializate managerilor straini care conduc afacerile multinationalelor pe piata locala. Care sunt insa principalele deosebiri fata de o alta sucursala a bancii? In aceasta unitate BRD ofera, pe langa produsele standard, o oferta conceputa in colaborare cu Societe Generale. In plus, consilierii de clientela sunt pregatiti sa ofere asistenta in probleme de natura fiscala si administrativa, in cel putin doua limbi de circulatie internationala. Oficialii bancii spun insa ca si clientii din zona adiacenta pot beneficia de serviciile acestei sucursale, desi prefera ca acolo sa serveasca expati. De altfel, unitatea este mai mica dectat o sucursala obisnuita a bancii, fiind amenanjate numai birouri pentru discutii private cu clientii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO