Bănci și Asigurări

Radu Topliceanu, un veteran al Raiffeisen, s-a dus la Viena ca şef pe vânzări al ruşilor de la Sberbank

Radu Topliceanu. Mediafax Foto

Radu Topliceanu. Mediafax Foto

Autor: Razvan Voican

13.03.2014, 00:00 1017

Radu Topliceanu, unul dintre cei mai experimentaţi bancheri în domeniul vânzărilor din segmentul retail, şi-a încheiat cariera de peste 10 ani în Raiffeisen Bank, plecând la Viena să lucreze pentru divizia europeană a grupului rus Sberbank. El a intrat echipa Raiffeisen în 2002 chiar când începea construirea noii instituţii de credit după preluarea Băncii Agricole.

Iniţial s-a ocupat de dezvoltarea canalelor electronice de distribuţie, apoi s-a concentrat pe zona de vânzări, având responsabilităţi inclusiv la nivel de regiune pentru o scurtă perioadă. În 2011 a devenit director executiv pe aria clienţi persoane fizice, poziţie din care a coordonat atât segmentul de masă, cât şi pe cel premium şi a gestionat migrarea la o nouă abordare centrată pe nevoile clienţilor şi nu pe produse.

De la începutul acestui an el ocupă postul de head of sales and distribution la Sberbank Europe – noua divizie construită de ruşi pornind de la structura Volksbank International pe care au cumpărat-o la începutul lui 2012 pentru jumătate de miliard de euro. În tranzacţie nu a fost inclusă filiala din România a Volksbank. Ruşii şi-au arătat intenţia de a-şi dezvolta operaţiunile din Europa, indicând însă că nu sunt interesaţi de piaţa locală. Sberbank Europe are 280 de unităţi şi circa 4.500 de oameni.
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO