Bănci și Asigurări

Raiffeisen, profit de 39 mil. euro în S1

Raiffeisen, profit de 39 mil. euro în S1

Foto Silviu Matei

Autor: Voican Razvan

26.08.2011, 00:07 599

Raiffeisen Bank, a patra bancă după active la jumătatea anului, a încheiat semestrul I cu un profit net de 39 mil. euro, în scădere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Banca explică scăderea prin cheltuieli generale mai mari provocate de inflaţie şi de majorarea cu 50% a contribuţiei la Fondul de garantare a depozitelor şi prin creştere cu 13% a costului net cu provizioanele până la 26 mil. euro.

Totuşi, profitabilitatea a fost susţinută de dezmorţirea creditării, Raiffeisen majorându-şi portofoliul local cu circa 600 mil. euro în ultimul an, până la 3,3 mld. euro, cu creşteri de peste 20% atât la creditul pentru companii, cât şi la cel de retail.

"Am încheiat prima jumătate a anului cu un rezultat foarte bun date fiind revenirea economică lentă şi condiţiile dificile de piaţă", spune Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen. Activele înregistrate în bilanţul local au urcat cu 13%, până la 5,17 mld. euro, însă adăugând creditele externalizate de circa 1 mld. euro activele totale raportate de austrieci pe România ajung la 6,17 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO