Bănci și Asigurări

Răspunsul PwC la afirmaţiile jurnaliştilor că ar fi ajutat unele companii să facă evaziune fiscală: Ancheta se bazează pe informaţii incomplete si părtinitoare

Răspunsul PwC la afirmaţiile jurnaliştilor că ar fi...
07.11.2014, 15:05 1355
Firma de consultanţă PricewaterhouseCoopers susţine că afirmaţiile conform cărora ar fi fost complice la evaziune fiscală, formulate de o anchetă jurnalistică coordonată de International Consortium of Investigative Journalists, se bazează pe informaţii ”incomplete şi părtinitoare”, deja depăşite şi obţinute ilegal, conform unui comunicat de presă emis de PwC.
 

”Campania de presă referitoare la consultanţa fiscală oferită în Luxemburg, coordonată de International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), se bazează pe informaţii incomplete şi părtinitoare, vechi de peste patru ani, care au fost obţinute în mod ilegal”, a anunţat PwC.

PwC, care este prezentă şi pe piaţa locală, susţine că serviciile de consultanţă oferite sunt în concordanţă cu normele legislative locale şi europene.

”Serviciile de consultanţă şi de asistenţă oferite de PwC sunt în concordanţă cu normele legislative locale şi europene, cu prevederile legislaţiei fiscale şi ale acordurilor internaţionale, precum şi cu Codul Global de Conduită al PwC în materie de Consultanţă Fiscală, care este în vigoare începând cu 2005. Acesta oferă consultanţilor noştri fiscali din întreaga lume un cadru de reglementare privind o gamă largă de subiecte, inclusiv felul în care deciziile fiscale pot fi interpretate de către toate părţile interesate”, au spus reprezentanţii companiei.

”PwC oferă servicii de consultanţă independentă clienţilor săi în domeniile importante pentru aceştia, inclusiv într-o gamă largă de probleme fiscale. Acestea pot include consultanţă referitoare la taxarea anumitor operaţiuni de afaceri în ţări diferite şi asistenţă în dialogul cu autorităţile fiscale”, au adăugat aceştia în comunicat. 

Firma de consultanţă Pwc a fost menţionată drept un actor important într-o schemă de fraudă fiscală la care ar fi participat aproape 350 de companii. Printre companiile internaţionale care ar fi fost găsite de jurnalişti  „vinovate“ că au evitat plata taxelor cu ajutorul PwC prin filiale instalate în Luxemburg şi care au sau au avut activitate în România se pot menţiona 3I, ABN Amro, AIG, Aviva, Accenture, Advent, Credit Agricole, CBRE, Cargill, Citigroup, Comerzbank, Intesa, UBS şi UniCredit, toate din domeniul financiar, de consultanţă sau outsourcing, Weatherford, din domeniul energiei, GlaxoSmithKline şi Teva din industria farma, P&G şi Reckitt, producători de bunuri de larg consum, şi LVMH, cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO