Bănci și Asigurări

Cu războiul la graniţă. Tranzacţiile pe piaţa secundară a titlurilor de stat au sărit în aer în martie. Valoarea medie zilnică a urcat la 9,2 mld. lei în doar 10 şedinţe din martie, mult peste valorile din lunile anterioare

Cu războiul la graniţă. Tranzacţiile pe piaţa...

Autor: Claudia Medrega

16.03.2022, 08:38 337

♦ Comparativ, în luna februarie valoarea medie zilnică a tranzacţiilor cu titluri de stat în lei pe piaţa secundară a fost de 2 mld. lei, iar în ianuarie a fost de 2,9 mld. lei.

Tranzacţiile pe piaţa secundară a ti­tlu­rilor de stat în lei au crescut substanţial în lu­na martie, într-un context caracterizat de am­plificarea tensiunilor şi volatilitate în pie­ţe­le financiare ca urmare a crizei geopolitice de la graniţă, după ce Rusia a invadat militar Ucraina. Valoarea medie zilnică a tran­zac­ţi­ilor pe piaţa secundară cu titluri de stat de­no­mi­nate în lei a urcat peste 9,2 mld. lei în doar 10 şedinţe de tranzacţionare din luna martie, mult peste valorile din lunile anterioare, du­pă cum reiese din statisticile BNR.

Comparativ, în toată luna februarie va­loa­rea medie zilnică a tranzacţiilor cu titluri de stat în lei pe piaţa secundară a fost de aproa­pe 2 mld. lei, iar în ianuarie a fost de 2,9 mld. lei.

Iar în martie 2021, valoarea medie zilnică a tranzacţiilor cu titluri în lei a fost de 2,6 mld. lei, potrivit datelor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO