Bănci și Asigurări

RBS plăteşte mai mult pentru a atrage resurse în lei, dar scade dobânzile la euro

RBS plăteşte mai mult pentru a atrage resurse în lei, dar scade dobânzile la euro

Autor: Ciprian Botea

15.02.2012, 00:00 361

RBS Bank, un jucător de talie medie pe plan local, a majorat cu o jumătate de punct procentual, până la 6,5% pe an, dobânda plătită la depozitele în lei cu scadenţa la şase luni, în timp ce pentru restul scadenţelor bonificaţiile au fost menţinute.

Pentru resursele atrase pe o lună banca plăteşte 5,25% pe an, în timp ce depozitele pe şase luni şi un an sunt bonificate cu 6,25% pe an. Subsidiarele băncilor străine se luptă pentru a atrage resurse locale în încercarea de a compensa pierderea sprijinului băncilor-mamă, iar în multe cazuri dobânzile au urcat deja peste pragul de 7% pe an.

La depozitele în euro, banca a redus însă cu un sfert de punct procentual dobânzile pentru sumele atrase pe trei luni, la 3% pe an, în timp ce pentru restul scadenţelor bonificaţiile au fost menţinute. Mişcarea de reducere a dobânzilor la euro vine în contextul în care multe bănci au majorat bonificaţiile în ultimele luni, pe piaţă existând în prezent oferte cu dobânzi de până la 5% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO