Bănci și Asigurări

Revin primele record de „plecare“ de sute de mii de euro la ASF?

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop

04.08.2014, 00:06 577

Dacă unul din cei şapte membri ai consiliului de conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) va apela la planul de încetare voluntară a con­tractului de muncă propus de insti­tuţie, primele încasate de acesta, în cuantum de 12 salarii, ar putea depăşi suma record de 200.000 de euro/per­soană, potrivit calculelor ZF în baza declaraţiilor de avere.

Astfel, ASF ar putea ajunge să plătească prime record de ordinul a sute de mii de euro exact aşa cum a făcut şi fosta Comisie de Su­pra­veghere a Asi­gu­rărilor (CSA) care a fost extrem de cri­ticată.

În vara anului trecut, ASF a intrat în primul scandal după ce a devenit public faptul că foştii con­du­cători ai autorităţilor comasate în ASF ar fi avut de încasat salariile com­pen­satorii până la 9 salarii în cazul CNVM sau până la 19 salarii în cazul CSA. Atunci Gu­vernul a dat o or­do­nanţă de urgenţă prin care a im­pozitat cu 85% primele încasate de aceştia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO