Bănci și Asigurări

Rezultatele BRD au inviorat Bursa

08.08.2007, 21:08 13

Actiunile BRD au tras ieri piata in sus, ajutate si de un context international favorabil creat de revenirea pietelor externe.
BRD, cea mai mare banca listata pe Bursa si a doua de pe piata romaneasca, a castigat ieri 131,9 mil. de euro in valoare, dupa ce luni a anuntat rezultate record pe primele sase luni ale anului. Titlurile BRD au urcat ieri cu 2,19%.
Brokerii vad cel putin o stabilizare a cotatiilor de pe Bursa, dupa ce sedinta de ieri a readus optimismul, iar deal-urile cu titlurile BRD au adaugat un plus de lichiditate.
Dupa ce in ultimele doua saptamani influenta pietelor externe a dus indicii in jos si i-a facut sa piarda mare parte din avansul inregistrat in cele doua luni de vara, acestia par a se fi stabilizat. Piata din America, benchmark-ul pietei autohtone din ultima perioada de tranzactionare, a revenit luni pe crestere cu peste 2%, iar bursele europene au confirmat optimismul, prima jumatate a zilei de ieri incheind-o pe verde.
Bursa de la Bucuresti a prins curaj si a inchis sedinta de tranzactionare cu un avans de 1% pe indicele BET, iar societatile de investitii financiare (SIF) au recuperat in medie 1,8%.
Brokerii au pareri impartite despre noul semnal dat de cresteri, dar si de lichitatea in scadere din ultimele sedinte.
"Nu este o revenire, ci pur si simplu o stabilizare a cotatiilor. Piata nu a fost convingatoare in sedinta de azi (ieri - n. red.), ci a fost vorba mai degraba de o inertie a evolutiei in tandem cu pietele externe care pana la inchiderea de la Bucuresti au mers pe verde", spune Adrian Ceuca, director adjunct la Broker Cluj.
Bursa nu a mai dapasit in ultimele trei sedinte un rulaj de tranzactionare de 15 milioane de euro pe piata deal, iar ieri fara tranzactiile de pe deal (segmentul de piata pe care partile negociaza direct pretul), rulajul s-ar fi apropiat de minimul anului.
"Fara tranzactiile cu titlurile BRD si Flamingo, piata ar fi inregistrat una dintre cele mai slabe sedinte din 2007. Este clar ca multi dintre brokeri si investitori si-au luat acum vacanta, iar pentru urmatoarea perioada ma astept la volume la fel de reduse si la o scadere a volatilitatii", a mai spus Adrian Ceuca despre ultima sedinta de tranzactionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO