Bănci și Asigurări

RoBank, profitabila in asteptarea investitiilor promise de OTP

02.09.2004, 00:00 20



RoBank, recent cumparata de cea mai mare banca ungara - OTP, a obtinut in primele sase luni ale acestui an un profit brut de circa 2,4 milioane de euro.



Venitul net al bancii rezultat din dobanzi a scazut insa cu 12%, conform Sistemului International de Raportare contabila.



"Rezultatele inregistrate in prima jumatate a anului 2004 confirma convingerea noastra ca achizitionarea RoBank a fost o decizie fundamentata", a declarat directorul general adjunct al OTP Bank, LA!szlA3 Wolf.



El spune ca strategia ce va fi urmata, bazata pe consolidarea segmentului de retail si pe finantarea de proiecte, va duce la noi imbunatatiri ale performantelor bancii si la atingerea unei cote de piata de 4-5% in urmatorii 3-5 ani.



OTP Bank a platit, in luna iulie, 47,5 milioane de dolari pentru cumpararea intregului pachet de actiuni de la RoBank. Oficialii bancii au declarat ca intentioneaza sa investeasca in Romania, in urmatorii cinci ani, aproximativ 100 de milioane de dolari.



Tranzactia in urma careia OTP Bank a achizitionat 100% din actiunile RoBank a fost finalizata prin transferul actiunilor la data de 30 iunie 2004. Noul proprietar isi propune sa consolideze activitatea RoBank in sectorul de retail prin crearea unei retele de 100 de unitati teritoriale in urmatorii cinci ani.



La inceputul lunii august, OTP a majorat capitalul RoBank cu 10 milioane de euro, acesta urmand sa depaseasca, in urma reevaluarilor, nivelul de 30 de milioane de euro.



OTP Bank, care va include datele financiare ale RoBank in raportul sau pentru trimestrul al treilea al anului curent, a inregistrat o crestere a capitalului propriu cu 35% la sfarsitul lunii iunie comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Acest fapt ii va permite sa-si continue expansiunea la nivel regional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO