Bănci și Asigurări

Romania este un "maruntis" pentru grupul bancar RBS

10.06.2008, 19:56 15

Romania face parte dintre "maruntisurile" din zona europeana pe care Royal Bank of Scotland (RBS) le-a preluat de la grupul olandez ABN AMRO, insa cresterea afacerilor este buna, afirma Sir Fred Goodwin, CEO al gigantului britanic.
"Romania si Rusia sunt doua businessuri foarte mici pentru noi din zona Europa&Orientul Mijlociu, care in ansamblu reprezinta o parte destul de mica din operatiunile noastre, deci nu voi zabovi mult discutand despre ea. Exista o afacere mai interesanta in Emiratele Arabe Unite, insa si aceasta inca relativ mica", spune seful RBS, referindu-se in premiera la preluarea de catre grupul britanic a filialei de la Bucuresti a ABN AMRO. RBS a condus anul trecut consortiul format cu Fortis si Banco Santander care a platit
72 mld. euro pentru preluarea ABN Amro.
Sir Goodwin a mentionat ca RBS are astfel 22 de unitati in Romania, care deservesc circa 74.000 de clienti, in timp ce cresterea veniturilor pe 2007 s-a ridicat la 124%, fiind cea mai rapida crestere de pe pietele care compun zona Europa&Orientul Mijlociu la RBS - Irlanda, Emiratele Arabe Unite, Romania, Rusia si Kazahstan, fara a include operatiunile de consumer finance. Cea mai importanta piata din aceasta structura este considerata Irlanda, unde grupul are o retea de 339 de unitati prin Ulster Bank. RBS este a doua mare banca britanica si prima din regat care ajunge sa detina active in Romania. Ramane de vazut care va fi abordarea strategica.
"Felia europeana inregistreza o dinamica buna, o crestere buna a profiturilor, dar si o moderare a cresterii veniturilor in Irlanda din cauza incetinirii economiei. In general vedem o imbunatatire a marjelor in conditiile in care toti jucatorii raspund la noile realitati economice."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO