Bănci și Asigurări

Romexterra se pregateste sa devina MKB Romexterra

19.03.2007, 18:56 23

Romexterra se pregateste sa adopte o noua identitate corporativa, in cadrul procesului de integrare in grupul german Bayern LB, din care face parte si noul sau actionar majoritar, banca maghiara MKB.
Actionarii bancii sunt chemati pe 16 aprilie sa aprobe un nou act constitutiv, potrivit caruia noul nume al bancii va fi MKB Romexterra Bank. Noua emblema a bancii va cuprinde logotipul "MKB Romexterra Bank", iar in stanga acestuia un simbol compus din doua dungi paralele, reprezentand un semn egal stilizat. Culorile caracteristice personalizarii emblemei vor fi rosu, albastru inchis si albastru deschis. Pentru procesul de rebranding, banca va colabora cu agentia de media Velvet Media, aceasta fiind partenerul traditional.
Pe ordinea de zi a AGA din aprilie mai sunt trecute aprobarea situatiilor financiare pentru anul 2006, aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2007 si a strategiei de dezvoltare pentru perioada 2008-2010. Totodata, actionarii vor lua in discutie si revocarea mandatelor administratorilor Adrian Radu, Gheorghe Iliescu si Vasile Rosca. Un nou membru al Consiliului de Administratie urmeaza sa fie ales.
Astfel, numarul membrilor CA va scadea de la sapte la cinci. In prezent, conducerea bancii este asigurata de Adrian Radu, in calitate de presedinte al CA si Vasile Rosca si Gheorghe Iliescu, ambii vicepresedinti in Consiliu. Alti patru membri au fost numiti in toamna trecuta de actionarul majoritar - Tamas Erdei (care este si director general al MKB), Gerhard Gribkowsky, Ralph Schmidt (membri in conducerea executiva a Bayerische Landesbank) si Neil Watson (director general adjunct la MKB).
Dupa modificarile din aprilie, organismele de conducere ale MKB Romexterra vor fi separate: Consiliul de Administratie compus din cinci membri si un comitet care va asigura conducerea executiva, compus din trei membri.
Intr-un interviu acordat ZF la inceputul anului, Adrian Radu a aratat ca cei trei membri ai conducerii executive vor fi manageri romani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels