Bănci și Asigurări

Sanpaolo a castigat aproape 5 mil. euro in noua luni

09.11.2006, 18:51 13

Sanpaolo IMI Bank, a 22-a banca de pe piata dupa active, a obtinut pe noua luni din acest an un profit net de 4,97 mil. euro, trimestrul al treilea aducandu-i o crestere de 76% fata de nivelul inregistrat la jumatatea anului.
Portofoliul de credite a ajuns la 152 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de 30 iunie 2006.
Activele bancii insumeaza aproape 258 de milioane de euro, ceea ce corespunde unei cote de piata de 0,6%. Sanpaolo IMI stagneaza la acest nivel de cota de piata inca de la sfarsitul lui 2005, reusind sa creasca in pas cu piata, insa nu suficient de mult pentru a avansa in clasament.
De la inceputul anului, banca a deschis opt sucursale, extinzandu-si reteaua teritoriala pana la 34 de unitati.
"Rezultatele primelor noua luni reflecta strategia de crestere abordata, in care se inscrie si procesul intens de extindere a retelei teritoriale", spune Marco Capellini, directorul general al Sanpaolo IMI Bank Romania.
Conform obiectivelor anuntate la jumatatea anului, Sanpaolo are ca tinta pentru 2006 sa atinga 300 mil. euro la active si aproximativ 170 mil. euro la credite. In 2007, activele totale ar urma sa se dubleze.
De asemenea, banca pregateste un proiect de abordare mai agresiva a pietei de retail, dupa ce pana acum s-a concentrat pe clientii firme medii si mici.
Ramane de vazut cum se va reflecta pe piata romaneasca fuziunea dintre banca-mama, Sanpaolo IMI, si celalalt mare grup italian, Banca Intesa. Intesa a tatonat in ultimii ani posibilitatile de intrare pe piata romaneasca, concurand in 2005 pentru preluarea controlului asupra BCR, insa nu a ajuns nici macar in finala. Fuziunea cu Sanpaolo ii ofera dintr-o data o platforma de operatiuni pe piata romaneasca, pe care ar putea sa o extinda avand in vedere forta financiara pe care o va avea noul grup rezultat - un rival pe masura UniCredit-HVB, si care detine o prezenta solida in Europa Centrala. Ar fi a doua situatie in care piata bancara romaneasca ar avea de castigat de pe urma unei tranzactii internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO