Bănci și Asigurări

SanPaolo IMI a facut un profit de 2,3 milioane de euro

07.02.2005, 00:00 9



SanPaolo IMI Bank Romania a incheiat anul trecut cu un profit de 2,3 milioane de euro, acesta fiind primul rezultat pozitiv de la preluarea bancii de catre noul propietar in 2002.



Volumul total al activelor detinute de banca a ajuns la sfarsitul lui 2004 la 115 milioane de euro, marcand o crestere de 196% comparativ cu sfarsitul anului precedent. Aceasta in conditiile in care volumul creditelor acordate clientelei a crescut cu 211%, pana la 59 de milioane de euro. Ritmurile inalte de crestere se datoreaza insa partial si bazei reduse de comparatie.



In 2004 activitatea bancii a fost reorientata catre segmentul de retail, fiind lansate mai multe produse de creditare si de economisire. De asemenea, SanPaolo a lansat un serviciu de transfer rapid de bani pentru romanii aflati in Italia, care nu este conditionat de deschiderea unui cont la banca.



La sfarsitul anului trecut banca a intrat in activitatea de emitere de carduri. Pentru inceput, SanPaolo a lansat un singur card, de debit, sub sigla Maestro. Planul initial prevedea ca pe parcursul lui 2005 cardului sa-i fie atasata o facilitate de overdraft. Banca a instalat in prima etapa opt bancomate si mai multe POS-uri in cadrul unitatilor proprii.



Totodata SanPaolo a investit in largirea retelei de sucursale, aceasta ajungand la sfarsitul anului la 17 sucursale si 7 agentii. In perioada urmatoare banca are planificata deschiderea a inca doua agentii, in Bucuresti si Negresti - Oas.



Consiliul de Adiministratie a aprobat majorarea capitalului social al bancii cu cinci milioane de euro, acesta urmand sa creasca cu 22%, pana la 1.046 de miliarde de lei (28 de milioane de euro).



Grupul financiar italian SanPaolo IMI detine 97,8% din actiunile bancii romanesti, restul apartinand Simest SpA, entitate publica italiana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO