Bănci și Asigurări

Scade presiunea pe asigurătorii de viaţă: anulările de poliţe au scăzut cu 21% în T1

Scade presiunea pe asigurătorii de viaţă: anulările...

Autor: Anelis Baciu

17.06.2014, 00:06 171
Clienţii companiilor de asigurări de viaţă au reziliat poliţe în valoare de 92 milioane de lei (21 mil. euro) în perioada ianuarie-martie a acestui an, în scădere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Scăderea volumului de poliţe răscumpărate anticipat vine în contextul în care perioada de criză marcase o explozie a anulărilor de contracte pe fondul prăbuşirii randamentelor şi al creşterii nevoii de lichiditate. „Cei care au răscumpărat au avut nevoi de lichiditate temporare, iar acum asigurătorii au rămas cu un portofoliu de clienţi stabili, cu o bază mai solidă. Este mai degrabă o tendinţă de stabilizare, decât de scădere. Nu mai există motive de creştere a anulărilor în perioada următoare. Clienţii nu sunt motivaţi să renunţe la asigurare pentru că în prezent nu există alternative mai atractive pentru investiţii pe piaţă“, a explicat Sorin Mititelu, director general al BCR Asigurări de Viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO