Bănci și Asigurări

Schimbări în boardul executiv al BRD avizate de BNR. Maria Rousseva are aprobarea BNR să devină director general adjunct global Ccorporates. Etienne Jean Loulergue devine director general adjunct finanţe trezorerie

Schimbări în boardul executiv al BRD avizate de BNR....

Autor: Claudia Medrega

03.10.2022, 00:04 310

Maria Rousseva a primit aprobarea BNR pentru a prelua funcţia de director general adjunct global corporates în cadrul BRD-SocGen, pentru un mandat de patru ani, după ce în iunie ea primise aprobarea Consiliului de administraţie al băncii româneşti cu capital francez pentru această poziţie.

Ea îl înlocuieşte pe Yves Jean Guenole Lallemand al cărui mandat în boardul BRD a încetat, prin ajungere la termen, în 29 iunie 2022. Maria Rousseva primise în iulie 2021 avizul BNR pentru a deveni membru consiliului de administraţie al BRD-SocGen pentru o perioadă de 4 ani.

Pentru a prelua noua poziţie în boardul executiv a băncii, ea a renunţat la mandatul său de membru în consiliul de administraţie al BRD, începând cu data de 9 iunie 2022. Anterior, înainte de a ajnge la BRD, Maria Rousseva a fost membru al consiliului de administraţie al Rosbank, subsidiara din Rusia a grupului francez Société Générale.

Înainte de a ajunge director general al BRD-SocGen la finalul anului 2016, şi Francois Bloch a fost prim-vicepreşedinte executiv la Rosbank, subsidiara din Rusia a Societe Generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO