Bănci și Asigurări

Schimbările aduse de pandemie îşi fac loc în normalitate: ING anunţă că angajaţii din Olanda vor lucra 50% de acasă şi după ridicarea restricţiilor

Schimbările aduse de pandemie îşi fac loc în...

Autor: Andrei Şerbănescu

03.02.2022, 12:57 19384

ING intenţionează să implementeze în Olanda modelul de lucru hibrid odată cu ridicarea restricţiilor împotriva pandemiei, relatează Bloomberg.

„Vom relua activitatea într-un mod hibrid”, a declarat Steven van Rijswijk, directorul executiv al băncii olandeze. „Ne propunem ca oamenii să cheltuiască aproximativ 50% din timpul de lucru la birou şi 50% acasă. Aşteptăm cu nerăbdare ridicarea restricţiilor!”

Companiile din întreaga lume s-au confruntat cu dificultatea de a readuce personalul la birou din cauza variantei Omicron. Băncile din SUA au fost printre cei mai mari susţinători ai lucrului de la birou, în timp ce creditorii din Europa au căutat să folosească munca flexibilă ca o modalitate de a-şi menţine angajaţii motivaţi.

„Am observat că odată cu apariţia variantei Omicron, din ce în ce mai mulţi oameni au început să lucreze din nou de acasă”, a declarat van Rijswijk reporterilor. „Situaţia din ultima perioadă a determinat ca 80% dintre angajaţii noştri să lucreze de acasă”.

ING a „experimentat” lucrul hibrid la mijlocul anului 2021, revenirea parţială la birou fiind percepută „în termeni foarte buni”, a declarat CEO-ul băncii. Cu toate acestea, capacitatea de a lucra de acasă depinde de locaţia unui angajat, de condiţiile de angajare şi de tipul de muncă pe care o desfăşoară.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO