Bănci și Asigurări

Se confirma: BRD aduce un alt francez in locul lui Gelin

Se confirma: BRD aduce un alt francez in locul lui Gelin

1: Guy Poupet, 57 de ani, va prelua la 1 ianuarie sefia BRD, venind de la filiala din Egipt a Societe Generale; 2: ZF a publicat inca de pe 22 septembrie informatia privind apropiata incheiere a mandatului lui Patrick Gelin la conducerea BRD, la opt ani de cand a venit in Romania

11.11.2009, 23:28 46

"De la 1 ianuarie 2010, BRD - Groupe Societe Generale va ficondusa de Guy Poupet, care il va inlocui in functia depresedinte-director general pe Patrick Gelin, actualul conducatoral bancii, care se va retrage din activitate", au anuntat ierireprezentantii bancii.

ZF a anuntat inca din luna septembrie, pe surse, plecarea luiPatrick Gelin si inlocuirea lui cu un alt francez.

"Patrick Gelin a renuntat la mandatul de membru in Consiliul deAdministratie si la functia de presedinte director general al BRD -Groupe Societe Generale ca urmare a deciziei personale, in deplinacord cu conducerea Grupului Societe Generale, de a se retrage dinactivitatea profesionala dupa 40 de ani de cariera in cadrulGrupului Societe Generale", se arata intr-un comunicat al banciitransmis miercuri Bursei.

Guy Poupet lucreaza in cadrul grupului francez din anul 1975.Si-a inceput cariera ca inspector, iar din 1983 a ocupat pozitii detop management in filialele grupului din Argentina, (directorgeneral adjunct al Banco Supervielle), Senegal (director general alSociete Generale de Banque en Senegal), Cehia (vice-presedinte sidirector general adjunct al Komercni Banka) si Egipt(vicepresedinte si director general al National Societe GeneraleBank).

Asa cum si Gelin a facut din 2004, Guy Poupet va conduce atatstructura de decizie executiva a bancii, din care fac parte sidirectorii generali adjuncti Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, HerveBarbazange si Claudiu Cercel, cat si Consiliul deAdministratie.

Actionarii bancii au fost convocati pe 14 decembrie pentru aaproba preluarea functiilor de conducere de catre Poupet, pentru unmandat de patru ani.

Gelin lucreaza la Societe Generale din anul 1970, ocupandfunctii de conducere atat in reteaua bancii din Franta, cat si inreteaua internationala. A fost intre 1979 si 1983 sefulDepartamentului Sindicalizari din centrala Societe Generale. Din1983 pana in 1986 a fost Commercial Manager al grupului bancar dinLondra, iar din 1986 pana in 1989 a condus Societe Generale Olanda,in calitate de director general. Din 1989 pana in 1998 a condusGrupul de agentii din Haut de Seine, precum si grupul de agentiipentru clientela corporate din Paris. In 1998, Gelin a fost numitdirector general al Societe Generale Marea Britanie, iar dinaprilie 2001 conduce BRD in calitate de director general, iar dinoctombrie 2004 cumuleaza functia cu cea de Presedinte alConsiliului de Administratie.

In acest interval, banca si-a dublat numarul clientilor si alsalariatilor, a deschis peste 700 de unitati noi si si-a majoratprofitul net de peste noua ori.

BRD a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit netde 660 milioane de lei, in scadere cu 19%, in timp ce activelebancii au scazut cu 2,7%, la 47,9 miliarde lei (11,4 miliardeeuro), fata de valoarea de la finele anului trecut, de 49,2miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO