Bănci și Asigurări

Seful Millennium: Incepem afacerile in forta in semestrul doi

Seful Millennium: Incepem afacerile in forta in semestrul doi
24.05.2007, 17:52 20

Portughezii de la Millennium, care au primit licenta de operare ca banca la sfarsitul anului trecut, au recrutat pana in prezent peste 100 de oameni si se pregatesc sa inceapa operatiunile in a doua parte a anului.
"Ne-am asigurat oamenii de baza in centrala. Avem acoperite toate ariile, insa echipa nu este completa. Continuam sa recrutam si oameni pentru retea", a spus pentru ZF Jose Toscano (foto), directorul general al Bancii Millennium.
Potrivit planurilor anuntate de banca mama - Millennium BCP - la inceputul acestui an, filiala locala va demara operatiunile in septembrie, cu o retea de 40 de sucursale. Millennium, cea mai mare banca din Portugalia, a fost interesata de preluarea BCR, insa in faza finala a procesului a pierdut in fata austriecilor de la Erste Bank. Ulterior, portughezii au luat decizia de dezvolta o banca de la zero in Romania.
"Am avut succes in atragerea de buni profesionisti, dar au fost si unele cazuri in care cei pe care ii doream au ales sa mearga pe alt drum", explica Toscano. Pe piata circula informatii privind nivelul ridicat al salariilor pe care portughezii le ofera pentru a atrage personal. Seful Millennium considera insa ca nu ofera salarii "in afara pietei", subliniind ca domeniul atragerii de personal este, ca intreaga piata, foarte competitiv.
Potughezii au acumulat experienta cu subsidiarele din Grecia si Polonia, iar know-how-ul va fi folosit pentru dezvoltarea rapida a filialei locale.
"Profitam de experienta pe care o are grupul pe pietele din regiune. Avem in permanenta 20 - 30 de experti, veniti fie de la sediul central sau filialele din Grecia sau Polonia, care lucreaza cu echipa locala", spune Toscano. De altfel, echipa locala este in continua crestere, in aceasta faza fiind atrasi noi colaboratori in fiecare saptamana. Portughezii sunt interesati de "profesionisti cu experienta". Pana acum Millennium a atras oameni de la mai multe banci de pe piata, iar Toscano spune ca procesul de recrutarea nu este concentrat pe anumiti jucatori.
Seful Millennium arata ca a fost preferata varianta demararii afacerilor "in forta", cu operatiuni complete, in detrimentul constituirii unui birou de reprezentare pentru ca oamenii sa nu fie "distrasi" de la procesul de constructie a bancii. Banca Millennium se va pozitiona inca de la inceput ca o banca universala. Potrivit planurilor, la inceput vor fi tintite segmentele de clienti corporativi, dar si persoanele fizice cu venituri peste medie, iar in paralel vor fi oferite servicii de consumer finance, printr-un canal specializat. Portughezii vor opera pe toate segmentele care "sunt deja interesante sau arata potential important". Toscano spune ca o decizie privind modul in care vor fi oferite aceste servicii - in cadrul bancii sau prin divizii separate - va fi luata ulterior, in functie de evolutia legislatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO