Bănci și Asigurări

Şeful RBS România: Multe bănci s-au arătat interesate să cumpere banca, dar nu sunt oferte concrete

Şeful RBS România: Multe bănci s-au arătat interesate să cumpere banca, dar nu sunt oferte concrete

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax

19.05.2011, 15:59 888

Multe bănci s-au arătat interesate să cumpere RBS Bank România,dar în acest moment nu există nicio ofertă de preţ concretăînaintată, a declarat directorul general al instituţiei de credit,Johan Gabriels.

"Au existat mulţi oameni care ne-au sunat şi s-au arătatinteresaţi (să cumpere RBS România - n.r.). Ei ştiu că suntem devânzare pentru că (acţionarii, n.r.) au încercat să ne vândă în2009", a spus Gabriels.

El a precizat că discuţiile pentru preluarea RBS Bank Româniatrebuie purtate direct cu acţionarii băncii.

"Singurul lucru pe care îl pot spune este că au fost destul demulte bănci care au venit şi şi-au arătat interesul. Nu ştiu ce seva întâmpla. Nu avem nicio ofertă concretă în acest moment, laniciun preţ. La cât vreau să se vândă? Nu ştiu, pentru că nu estetreaba mea", a continuat Gabriels.

Întrebat câţi clienţi a pierdut banca atunci când grupul RBS aanunţat că subsidiara din România este de vânzare, Gabriels arăspuns că nu au fost mulţi clienţi care să renunţe la serviciilebăncii.

"Nu cred că am pierdut clienţi pentru că am vizitat majoritateaclienţilor, le-am mulţumit că au rămas cu noi după ce am preluatABN Amro şi au spus lucruri similare: că menţin relaţia cu aceeaşipersoană şi că produsele şi serviciile nu s-au schimbat", a spusel.

OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria, negociază preluareasucursalei RBS din România, au declarat pentru Mediafax, la finelelunii aprilie, surse apropiate discuţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO