Bănci și Asigurări

Şeful UniCredit: Ne-am concentrat pe creşterea volumelor ca să compensăm dobânzile mici

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank şi country chairman UniCredit în România

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank şi country chairman UniCredit în România

Autor: Claudia Medrega

05.08.2016, 00:05 99

UniCredit Bank, un jucător de top cinci din sistemul bancar, a raportat pentru primul semestru un profit net consolidat de 226 mil. lei (50 mil. euro), în creştere cu 159% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. 

Evoluţia a fost influenţată de creşterea volu melor de credite, care a compensat scă derea marjelor de dobândă, precum şi de redu cerea costului riscului de credit. 

Portofoliul de credite brute, inclusiv finan ţările acordate prin leasing, era la sfâr şitul primului semestru de 24,5 mld. lei (5,4 mld. euro), în creştere faţă de perioada similară din 2015. Factorii care au influenţat această evoluţie au fost creşterea volumului finanţărilor acordate clienţilor din seg men tul companii, a creditelor de con sum pentru clien ţii persoane fizice pre cum şi a finanţărilor prin leasing, care au com pen sat şi depăşit im pactul din finalizarea operaţiunii privind creditele neperformante cesionate că tre compania Kredit Inkaso. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO