Bănci și Asigurări

Sergiu Manea, CEO BCR: „Nu suntem fonduri monetare. Suntem bănci care trăiesc din finanţarea economiei reale”

Sergiu Manea, CEO BCR: „Nu suntem fonduri monetare....

Autor: Claudia Medrega

04.07.2017, 11:19 754

Băncile trăiesc din acordarea de credite, din finanţarea economiei reale, şi nu sunt fonduri monetare foarte confortabile cu investiţiile în titluri de stat, consideră Sergiu Manea, CEO al BCR, cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active. El susţine că ofertă există pe partea de creditare, însă problema este cererea eligibilă.

„Noi suntem societăţi comerciale care conform obiectului de activitate luăm depozite şi dăm credite. Noi trăim din a da credite. Noi nu suntem fonduri monetare. Suntem bănci care trăiesc din finanţarea economiei reale. Este vorba despre cererea eligibilă,  pentru că ofertă există”, a declarat CEO-ul BCR la ZF Bankers Summit 2017.

În ceea ce priveşte consolidarea sistemului, Manea consideră că va fi foarte important să înţelegem cum 37 de bănci universale se vor transforma în bănci de nişă, digitale, cum vor ataca noi segmente de clienţi. ”Cred că o parte din ele vor rămâne universale, iar altele vor găsi nişe care le vor face profitabile. Există multe oportunităţi. Trebuie să te uiti şi şi la profitabilitate şi la customer satisfaction”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO